Kuinka nähdä, mitkä sovellukset seuraavat sijaintiasi iPhonessa

Sijaintipalvelutoiminta

iPhonesi sovellukset voivat seurata sijaintiasi, mutta sinun on ensin annettava niille käyttöoikeus. Näin voit tarkistaa, mitkä sovellukset voivat valvoa GPS-sijaintiasi ja peruuttaa pääsynsä.

Vaikka yksityisyys onkin tärkeää, joidenkin sovellusten antaminen seurata sijaintiamme tekee niistä paljon hyödyllisempiä – ja joskus se on välttämätöntä. On kohtuutonta odottaa Google Mapsin toimivan niin kuin sen pitäisi ilman, että Google tietää sijaintisi, mutta tarvitseeko muistiinpanosovelluksen tietää missä olet? Ehkä ehkä ei.





Se, missä seisot näissä asioissa, on henkilökohtainen päätös, emmekä ole täällä kiistelläksemme sitä. Olemme täällä näyttääksemme, kuinka voit hallita sitä, mitkä sovellukset tietävät sijaintisi ja milloin ne voivat seurata sitä.

Se on myös tärkeää muistaa jotkin sovellukset tarvitsevat sijaintitietosi tehdäkseen työnsä . Sijaintisi käyttöoikeuden peruuttaminen voi estää joidenkin tärkeiden ominaisuuksien toiminnan. Pidä tämä mielessä, kun tarkistat, mitkä sovellukset voivat käyttää tietojasi ja mitkä eivät.



AIHEUTTAA: Miksi niin monet sovellukset kysyvät sijaintiasi ja mitkä ne todella tarvitsevat sitä?

Kuinka nähdä, mitkä sovellukset seuraavat sinua

Jos haluat nähdä luettelon sovelluksista, jotka ovat pyytäneet pääsyä sijaintitietoihisi, avaa Asetukset-sovellus ja napauta Tietosuoja.

Avaa Asetukset ja napauta Yksityisyys



Napauta seuraavaksi Sijaintipalvelut.

Napauta Sijaintipalvelut

Mainos

Seuraavassa näytössä näkyvät kaikki sovellukset, jotka voivat pyytää pääsyä sijaintitietoihisi. Voit myös nähdä, oletko myöntänyt kyseisen käyttöoikeuden, ja jos on, voiko sovellus käyttää sijaintiasi aina vai vain silloin, kun käytät sitä.

Voit porautua tiettyyn sovellukseen napauttamalla sitä.

Napauta mitä tahansa sovellusta, jota haluat muokata

Tässä näet kolme eri vaihtoehtoa (ja rastin aktiivisen vieressä):

    Ei koskaan: Sovellus ei koskaan saa käyttää sijaintitietojasi. Kun käytät sovellusta: Aina kun sovellus on auki ja aktiivinen – toisin sanoen kun se on iPhonesi näytöllä – se saa käyttää tietojasi. Aina: Kuten nimestä voi päätellä, jos tämä vaihtoehto on valittuna, sovellus voi käyttää tietojasi aina, kun se pyytää niitä.

Tarkkaile valittua vaihtoehtoa

Sijaintitietojen käyttöoikeuden peruuttaminen

Jos päätät, että et enää halua sovelluksen pääsevän sijaintitietoihisi, voit peruuttaa kyseisen käyttöoikeuden. Avaa Asetukset ja napauta uudelleen Tietosuoja.

Avaa Asetukset ja napauta Yksityisyys

Napauta Sijaintipalvelut.

Napauta Sijaintipalvelut

Napauta sen sovelluksen nimeä, jonka käyttöoikeuden haluat peruuttaa.

Napauta mitä tahansa sovellusta, jota haluat muokata

Varmista, että sovellus ei voi enää käyttää sijaintitietojasi napauttamalla Ei koskaan.

Napauta Ei koskaan

Kuinka selvittää, milloin sovellus käyttää sijaintitietoja taustalla

Jos sovellus käyttää sijaintitietojasi, mutta ei ole aktiivinen – toisin sanoen, jos se käyttää sijaintiasi taustalla, kun et käytä sitä – iOS näyttää näytön yläreunassa sinisen ilmoituksen.

Mainos

Jos näet tämän ilmoituksen etkä tiedä, mikä sovellus on syyllinen, sen napauttaminen käynnistää kyseisen sovelluksen. Voit siirtyä kohtaan Asetukset > Tietosuoja > Sijaintipalvelut, napauttaa sovelluksen nimeä ja napauttaa Ei koskaan tai Sovellusta käytettäessä estääksesi sitä pääsemästä sijaintiisi taustalla.

Sininen kello vahvistaa, että sijaintia haetaan

LUE SEURAAVA Oliver Haslamin profiilikuva Oliver Haslam
Oliver Haslam on ammattimainen freelance-kirjoittaja, jolla on lähes kymmenen vuoden kokemus. Hänen työnsä on julkaistu Macworldissä, PCMagissa, 1Passwordin blogissa ja muilla verkkosivuilla. Hän kirjoittaa kaikesta Applesta.
Lue koko bio

Mielenkiintoisia Artikkeleita