Kuinka rajoittaa jotakuta Facebookissa

Yksityisyysasetusten hallinta Facebookissa

AngieYeoh/Shutterstock

Etkö halua jakaa kaikkia julkaisujasi kaikkien Facebookissa ystävien kanssa? Facebookin avulla voit rajoittaa ihmisiä ja estää heitä lukemasta yksityisiä viestejäsi poistamatta heidän ystävyyttään. Näin voit tehdä sen.

Mitä Rajoitettu tarkoittaa Facebookissa?

Kun rajoitat ystävääsi Facebookissa, hän ei voi enää lukea yksityisiä viestejäsi. Facebook ei ilmoita rajoittamillesi ihmisille eikä poista heitä ystäväluettelostasi. Rajoitettu profiili ei yksinkertaisesti pääse käsiksi viesteihin, jotka olet asettanut vain ystävillesi.





Kuten kaikki muutkin Facebookissa, rajoitetulla listallasi olevat ihmiset voivat silti lukea viestejä, jotka olet valinnut julkisiksi ja nähdä valokuvat tai videot, joihin olet merkinnyt heidät. Tämä asetus ei toimi molempiin suuntiin, mikä tarkoittaa, että näet edelleen rajoitetussa luettelossasi olevien ihmisten yksityiset viestit.

Lisää ystäviä Facebookin rajoitettuun luetteloosi

Jos haluat rajoittaa ystävän käyttöä Facebookissa, käy osoitteessa sosiaalisen verkoston verkkosivuilla Mac-, Windows- tai Linux-työpöytäselaimella ja kirjaudu sisään profiiliisi.



Napsauta seuraavaksi alaspäin osoittavaa nuolta oikeassa yläkulmassa ja siirry kohtaan Asetukset ja tietosuoja.

Avaa asetukset Facebook-sivustolla

Valitse Asetukset seuraavasta pudotusvalikosta.



Valitse Facebook-sivustolla Asetukset

Mainos

Siirry Esto-osioon vasemmalla olevasta valikosta.

Siirry Facebookin estoasetuksiin

Napsauta Muokkaa luetteloa -linkkiä Rajoitettu luettelo -vaihtoehdon vieressä.

Muokkaa rajoitettua listaa Facebookissa

Valitse ponnahdusikkunan vasemmassa yläkulmassa olevasta pudotusvalikosta Ystävät.

Rajoita ystävää Facebookissa

Sinun pitäisi nähdä kaikkien ystäviesi profiilikuvien ruudukko. Valitse ystävät, joita haluat rajoittaa, ja paina Valmis-painiketta.

Tallenna päivitetty rajoitettu lista Facebookissa

Jos haluat poistaa jonkun rajoitetulta listaltasi, palaa samaan Muokkaa luetteloa -vaihtoehtoon ja poista niiden profiilien valinta, joiden ystäväoikeudet haluat palauttaa. Tallenna muutokset napsauttamalla Valmis.


Kuten Facebook, voit myös rajoittaa ihmisiä Instagramissa.

LUE SEURAAVA Profiilikuva henkilöltä Shubham Agarwal Shubham Agarwal
Shubham on freelance-teknologiatoimittaja Ahmedabadista, Intiasta. Hän on käsitellyt teknologiaa yli neljän vuoden ajan julkaisuissa, kuten Digital Trends, HuffPost, Lifehacker ja muissa. Kun hän ei kirjoita tekniikan trendeistä, voit löytää hänet joko tutkimassa uutta kaupunkia kameransa kanssa, lukemassa ahkerasti tietokirjoja ja romaaneja tai pelaamassa uusinta peliä PlayStationillaan.
Lue koko bio

Mielenkiintoisia Artikkeleita